Beşiktaş moloz hattı


18 Ağustos 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Genel


Beşiktaş moloz hattı 0541 942 22 37

Beşiktaş moloz hattı tüm mahalle ve sokaklarından tadilat tamirat sonrası oluşan taş tuğla toprak atıkları eski eşya atıkları bize ulaştığınız taktirde taşören firmamız taraından alımı yapılır.MOLOZ Nakliyecisi demek sadece o kirliliğin atıkları ortadan kaldırılması demek değildir, önce güvenlikli bir şekilde molozlar Nakliyesi yapılacak şekilde hazırlanır çuvallanır ve ya çuvalsız, sonrasında çuvallanan veya çuvalsız molozlar bölgeden alınarak gelen araçlarımız ize moloz atım alanlarına gönderilir. Çuvallı çuvalsız moloz alımı yapılan bölge ne amaç için kullanılacak ise temiz bir şekilde müşteriye teslim edilir.En kısa sürede size yakın MOLOZ Nakliyesi harfiyat atık Nakliyesi Nakliyesi için saha ekiplerimizi tarafınıza yönlendiriyoruz. Talep oluşturmak için bize ulaşın. 0541 942 22 37

Bize Ulaşın

moloz hattı, alo moloz hattı, moloz atma, moloz atımı, alo moloz, belediye moloz hattı,
moloz taşıma, moloz atımı belediye, moloz atımı fiyatları, belediye moloz atımı ücreti,
moloz atimi, alo moloz hattı ibb, moloz hattı ibb, belediye moloz taşıma, belediye moloz atma,
moloz atma ücreti, belediye moloz, belediye moloz alma, ibb moloz hattı, belediye moloz atımı,
moloz alımı, moloz toplama, hafriyat taşıma fiyatları, moloz,

İstanbul ilçelerine göre moloz hattı hizmeti verdiğmiz bölgeler;

Beşiktaş moloz hattı
Beşiktaş moloz hattı

İstabul tüm mahallelerine göre moloz hattı hizmeti verdiğimiz ilçelere bağlı mahalleler;

Beşiktaş moloz hattı, Moloz atımı fiyatları  olarak çağrı merkezimizden MOLOZ Nakliyecisi ile alakalı olarak araç ve personel talebinde bulunabilirsiniz.Tüm istanbul ve çevresine bu konuda hizmet verilmektedir.Hem ekonomik hemde kaliteli ve güvenilir hizmet almak istiyorsanız bu işin profesyoneli olan çalışanlarımızı profesyonel kadromuzu tercih etmelisiniz.
İstanbul moloz Nakliyesi merkezi olarak hep ilkemiz ve çalışma şeklimiz tamamı ile müşteri memnuniyeti odaklıdır.
İstanbul tüm bölgelerine mahallelerine MOLOZ Nakliyatı harfiyat atık Nakliyesi hizmeti verilmektedir. Web sitemiz üzerinden bize ulaşın

Arna vutköy
Avcı lar
Bağc ılar
Bah çelievler
Bakı rköy
Başa kşehir
Bayra mpaşa
Beşi ktaş
Beyl ikdüzü
Beyo ğlu
Büyü kçekmece
Çat alca
Esen ler
Esen yurt
Ey üp
Fat ih
Ga ziosmanpaşa
Güng ören
Kâğıt hane
Küçük çekmece
Sarıy er
Sili vri
Sul tangazi
Şiş li
Zey tinburnu
Anad olu Yakası
Ada lar
Ata şehir
Bey koz
Çek meköy
Ka rtal
Ka dıköy
Ma ltepe
pe ndik
San caktepe
Sul tanbeyli
Şi le
T uzla
Ümr aniye
Üsk üdar

 

Nüfus: 185,054 (2009)
Yüzölçümü: 11 km2
Mahalle Sayısı: 23
Koordinatlar: 41°02’32, 29°00’25

İstanbul’un, sur dışındaki en eski semtlerinden biridir. İstanbul Boğazı’nın Rumeli yakasında, Tophane ile Ortaköy’ün arasındadır. Beşiktaş mitolojik çağlardan itibaren özelliğini koruyan bir bölge olmakla beraber, Bizans döneminde tanındı. Osmanlı dönemi ile bir yerleşim yeri kimliğini alan Beşiktaş’ta, hem devlet görevlilerinin hem de sıradan halkın yaşadığı semt olduğu için, ilçede çeşitli yapı tipleri mevcuttur.Osmanlı döneminde Beşiktaş Kaptan-ı Deryaların semtiydi.

17.Yüzyıldan itibaren Abbasağa ve Vişnezade Mahallelerinin oluşumuyla sırtlara doğru genişledi ve nüfus karmaşası da oluşmaya başladı. Semtin ticari merkezi durumundaki Köyiçi’nde müslümanlar, rumlar, ermeniler ve az sayıda da yahudiler yaşamaktaydı.Kır-kent iç içeliğinin sur içi İstanbul’dan çok daha yoğun olduğu Beşiktaş, 18.Yüzyılda da bu özelliğini sürdürdü. Lale Devri ile birlikte İstanbul’da yaşanan toplumsal değişimin 2 ünlü mekanından biri oldu. Cumhuriyet Döneminden sonra şehir planlamasıyla düzenleme getirilen İlçede, ilk imar hareketleri örnekleri görünmektedir.

BEŞİKTAŞ İLÇESİ COĞRAFİ YAPISI 
İl topraklarının Avrupa bölümünde yer alır. Doğusundan İstanbul Boğazı, kuzeyinden Sarıyer İlçesi, batısından Şişli İlçesi, güneyinden Beyoğlu İlçesi ile çevrelenmiştir. Yüzölçümü 1520 hektardır. İstanbul Boğazı’nda kıyısının uzunluğu 8375 M olan ilçenin, 23 mahallesi bulunmaktadır.

TİCARİ ÖZELLİKLERİ
İlçe hareketli ve çok canlı bir ticaret hayatına sahiptir.130 bine yakın ufak alışveriş merkezi, 2 bin şirket merkezi, 85 banka şubesi, sermaye piyasasında faaliyet gösteren kuruluşlar,Avrupa standartlarına uygun alış veriş merkezleri ( Akmerkez ) , plazalar ve uluslararası otel işletmeleri yanı sıra, Nobel ve Pfızer ilaç fabrikaları ile yıldız Porselen işletmesiyle ilçe önemli bir işlev görmektedir.

KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ
İlçe, coğrafi konum bakımından kıyı yerleşimleri ve iç yerleşim özelliklerine sahiptir. Boğaz kıyısı olması ve tarihsel dokusu itibari ile sürekli turistik bir gezi yeri görünümündedir. Tiyatro, sinema ve kültür merkezleri sayesinde de sosyokültürel yaşam sürekli hareketlidir. İlçede Belediyemize ait 3 kültür Merkezinde sinema, tiyatro gösterimi yanı sıra panel ve çeşitli kurslara yönelik çalışmalar da yapılmaktadır. İlçemiz Marmara ve Belediyeler Birliği’nin üyesi olmakla birlikte, aynı zamanda Boğaz’a kıyısı olan diğer ilçelerle birlikte ( Sarıyer, Beykoz, Üsküdar ) İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’ni kurdu.. Ülkemizin ilk futbol takımlarından olan BJK Spor Kulübü Merkezi de ilçemizdedir.

GÖRÜLECEK, GEZİLECEK ÖNEMLİ TURİSTİK YERLER
Beşiktaş ilçemiz 17.yüzyılda kurulmuş Bizans Osmanlı dönemine başkentlik yapmış, İstanbul’un yöneticilerinin çoğu Beşiktaşta oturmuş, devlet idaresine ait birçok kararlar buradan alınmıştır. Bu vesile ile ilçemizde saraylar, köşkler, müzeler, kasırlar, korular ve yalılar o dönemin nostaljisini yaşatmaktadır. Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Fer’iye Sarayları ve Ihlamur Kasrı bulunmaktadır. Boğaziçinde doğal güzellikleri bozulmadan her mevsim yeşil örtüsünü koruyan Yıldız Korusu, Naile Sultan Korusu, Naciye Sultan Korusu, Vakıf Korusu, Emir Erkayınlar Korusu, Arnavutköy Robert Koleji Korusu, İpar Korusu, Fransız Yetimhanesi Korusu, Kortel Korusu, Ayşe Sultan Korusu, Boğaziçi Üniversitesi Koruları ile kıyıdan 160m. Mesafesi olan Kuruçeşme Adası (Galatasaray Adası yer almaktadır. 18.yüzyıldan itibaren de kıyı yerleşim yerlerinde yapılan yalı ve konaklar da dikkat çekicidir. Dinsel yapılarda da cami, havra, kilise ve sinegogları bir arada gezip görebilirsiniz. Canlı ve zengin bir kültür yaşamına ev sahipliği yapan ilçemizde tiyatro, sinema, alış-veriş merkezleri ve otellerin yan sıra Aşiyan Müzesi, Yıldız Sarayı Müzesi, Deniz Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi ve Şehir Müzesi gezilebilecek yerler arasındadır.

Beşiktaş’ın eski ve yeni sâkinleri arasında yaygın olan ve yazılı kaynaklara da geçmiş bulunan teze göre Beşiktaş adının aslı Beştaş’dır. Bu da Barbaros Hayreddin Paşa’nın gemilerini bağlamak için kıyıya diktirdiği beş taş sütundan gelir. Beştaş adı zamanla Beşiktaş’a dönüşmüştür.

Beşiktaş ilçesi, 23 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler, Abbasağa, Akatlar, Arnavutköy, Balmumcu, Bebek, Cihannüma, Dikilitaş, Etiler, Gayrettepe, Konaklar, Kuruçeşme, Kültür, Levazım, Levent, Mecidiye, Ortaköy, Muradiye, Nispetiye, Sinanpaşa, Türkali, Ulus, Vişnezade ve Yıldız mahalleleridir.

Beşiktaş, Bizans döneminde Boğaziçi kıyılarındaki en belli başlı yerleşim merkeziydi. Bizans döneminde (4. yy-15. yy) günümüzün Beşiktaş’ının kıyıları şu üç önemli yapıyla tanınırdı: “Auaplus”ta (akıntıya karşı) buluııan Ayios Mihael Kilisesi, imparatorların yazlık ikametgâhı olan Ayios Mamas’ı saray kompleksi ve Fokas Manastırı. Bunları dan Ayios Mihael Kilisesi Konstantinopoilis’in kurucusu olan I. Constantinus (305-337) döneminde inşa edilmişti ve Hıristiyan hacıların ziyaret ettiği çok ünlü bir hac merkeziydi.

Beşiktaş bir yerleşim yeri kimliğini Osmanlı döneminde kazanmıştır. Bizans dönemi boyunca Boğaziçi özellikle Karadeniz’den gelen yağmacıların akınlarına uğramış, bunların yarattığı tahribat ve saldıkları korku surdışı yerleşmelerin gelişmesini engellemiştir. Beşiktaş’ın Osmanlı döneminde bir yerleşim yeri kimliği kazanması Karadeniz’in geniş ölçüde Osmanlı Devleti’nin denetimi altına girmesi sâyesinde olmuştur.

Özellikle Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın ilgisi dolayısıyla bilhassa denizcilik açısından büyük önem kazanmıştır. Barbaros Hayreddin, İstanbul’da olduğu zamanlarda Beşiktaş’ta bir yalıda ikamet etmiş, burada bir cami, bir medrese bir de sübyan mektebi inşa ettirmiştir. Barbaros, vefatından sonra buraya defnedilmiştir.

Beşiktaş’ın Tarihi Semtleri:
Arnavutköy: Bebek’le Kuruçeşme arasında yer alır. İlkçağda adı Hestai idi. Bizans döneminde Promotu ve Anaplus olarak da bilinirdi. Boğaziçi’ndeki önemli ibadet yerlerinden biri olan Ayios Mihael Kilisesi buradaydı. Konstantinos tarafından yaptırıldığı söylenen bu kilisede Başmelek Mihael’in mozaik bir ikonası saklanıyordu. Arnavutköy adını hangi nedenle ve ne zaman aldığı kesinlikle bilinmemektedir. Bir rivayete göre, II. Mehmed (Fatih) Arnavutluk’a egemen olmasından sonra yöreden getirilen Arnavutları bu semte yerleştirmiştir.

Aşiyan: Bebek ile Rumelihisarı arasında, bugün aynı isimle anılan mezarlık sırtlarında bulunan semt. Sahilden denizin içine uzanan dil, Boğaz’ı çok daralttığı için buraya Yunanca Lomekopi, Türkçe olarak da Boğazkesen denilmişti. Semt bugünkü adını şair Tevfik Fikret’in bu mahalledeki evinden almaktadır. Farsça bir sözcük olan “âşiyan”ın anlamı “kuş yuvası”dır.

Balmumcu: Barbaros Bulvarı üzerinde Yıldız’la Zincirlikuyu kavşağı arasında kurulu mahalle. Bugünkü Balmumcu Mahallesi’nin bulunduğu yerde II. Mahmud döneminde (1808-1839) aynı adla anılan bir çiftlik bulunuyordu. Balmumcu Kasrı denilen köşk daha sonra Abdülaziz döneminde yapılmıştı.

Bebek: Osmanlı döneminde Bebek’e ve Bebek adının kökenine ait ilk bilgiler İstanbul’un fethinin hemen öncesine gider. II. Mehmed’in (Fatih) Rumeli Hisarı’nın yapımı ve kuşatma sırasında asayişi sağlamak üzere buraya Bebek Çelebi adlı veya lakaplı bir bölükbaşı tayin ettiğini; Bebek Çelebi’nin semtte bir köşk ve bir bahçe kurduğunu, ölümünden sonra semtin onun adıyla anıldığını yazmaktadır. 18. yy sonundan 19. yy ortalarına kadar olan dönemi kapsayan Bostancıbaşı Defterleri’nden, Arnavutköy iskelesinden Rumelihisarı’na uzanan bu sahilde, şeyhülislam, Rumeli kazaskeri, reisülküttab, hekimbaşı gibi devlet ricalinin, birkaç nesil aynı ailenin elinde kalmış ya da kalacak olan 40 kadar sahilsaray ile bahçelerinin bulunduğu anlaşılmaktadır.

Kuruçeşme: Ortaköy’den Defterdarburnu ile; Arnavutköy’den Sarrafburnu ve Çorlulu Ali Paşa Yalısı (bugünkü Robert Lisesi girişi) ile ayrılan sahil boyunca ve arkasındaki sarp kayalık tepelerde yer alır. Semt sakinleri, koruları ve bol akar suları yüzünden, eski isminin Koruçeşme olduğunu iddia ederler. Tarih boyunca yeşil koruları ile anılan Kuruçeşme gravürlerde de böylece resmedilmiştir. Başvekâlet arşivinde Asâkir-i Mansure teşkilatı zamanında sayıları 28 olarak tespit edilen bahçeler arasında adı sayılmaktadır. Sultanlara ve zamanın yüksek rütbeli kişilerine ait olan sahilhane ve köşk bahçelerine çok önem verilmiş, hatta zaman zaman Avrupa’dan bahçıvanlar getirtilerek bahçeler düzenletilmiştir.

Ortaköy: Ortaköy’ün tarihinden gelen en önemli özelliği farklı kültürlerden Türk, Rum, Ermeni ve Yahudi topluluklarının ve farklı inançların bir arada dostluk içinde yaşamasıdır ve bu özellik günümüze kadar gelmiştir. Ortaköy’e bugünkü çehre ve özelliğini kazandıran, iskelenin arkasındaki Ortaköy Meydanı’nın en belirgin ve egemen mimari öğesi Ortaköy Camii’dir. Mehmed Ağa tarafından 18. yy’ın başlarında yaptırılan cami, Abdülmecid tarafından tamamen yıktırılarak denize uzanan rıhtım üzerine 1854-1856 yıllarında Mimar Nigoğos Balyan’a yeniden yaptırılmıştır. Ortaköy Meydan ve çevresi, sanat atölyeleri, kahveler, bar ve lokantalar, pazar günleri açılan elişi, antika ve sanat pazarıyla, gece gündüz canlı bir buluşma merkezidir.

Yıldız: Yıldız’ın sınırlarını kuzeyde Barbaros Bulvarı’ndan ayrılan Beşiktaş-Boğaziçi Köprüsü bağlantı yolu ve aynı noktadan ayrılarak güneydoğuya yönelen Palanga Caddesi, kuzeybatıda Emirhan Caddesi, batıda Ihlamur ve Dikilitaş semtleri, doğuda Yıldız Parkı, güneybatıda Abbasağa Mahallesi, güneyde Serencebey Yokuşu ve güneydoğuda Çırağan semtleriyle çizmek olanaklıdır. Bu sınırlar içinde Yıldız Sarayı ve Yıldız Parkı en geniş yeri tutar. Yerleşme bölgesi Barbaros Bulvarı’nın batısında kalan Ihlamur-Yıldız Caddesi ve Yıldız Posta Caddesi çevresidir. Güneyde, ayrı küçük bir semt olarak bilinen Serencebey Yokuşu çevresini de semtin geniş sınırları içinde saymak mümkündür. Saray ve semt bu bölgedeki tepelerden Beşiktaş ve Ortaköy’e doğru inen, tümüyle koruluk yamaçlar üzerinde kurulmuştur.

Beşiktaş Belediyesi:

Comments

TOPlist TOPlist TOPlist

Uydu Servisi İstanbul Nakliyat Çatı Uygulamaları MOLOZ HATTI Kamyonet nakliye İstanbul Nakliye Moloz Hattı İkinci El Eşya Alanyerİkinci El Ev Eşyası Alan yerler Çatı Yapım Ustası Otomatik Kepenk Servisi Çatı Ustası Moloz Hattı Web Siteci Web Tasarım Web Tasarım Ajansı Şehir içi Nakliye istanbul Nakliye taşıma İstanbul Çatı Yapım Ustası Çatı Yapım Ustası Çatı Ustası Kiralık Mini iş Makinaları Çatıcı Ustası Çatı ustası Mermer Silimi Taş Fırın ustası Kara Fırın Ustası Temizlik şirketi İnternet Reklam ADS Beton Silim beton silme Demir Doğrama Web Tasarım Beton silme Zemin Silim Şehiriçi Nakliyeci Büşra Spot Cam Filmi istanbul Cati Ustasi Çatı ustası Esenyurt Kepenk Monoray Vinç Çatı ustası Şehir içi nakliye Bursa oto kiralama Rent A car Eyüpsultan evden eve nakliyat Plastik enjeksiyon makineleri İkinci el alan yer Sporçu Mermer Silim Parlatma Mermer silme Cila Kara fırın yapım ustası taş fırın ustası İkinci El ev eşyası Alanlar Mimar Firma çelik yapılar istanbul çatı Beton silme Zemin silim Şehiriçi nakliyat taşımacılık Çatı ustası istanbul ankara arası nakliyeci İstanbul nakliyeci Uygun çatı Uzman çatı İstanbul Moloz Hattı Moloz Alımı Atımı Duvar beton kırma yıkım kırım ekibi İstanbul Ankara Arası Taşıma ambar nakliye poliüretan enjeksiyon uygulama ustası Sıvı izolasyon Çatı ustası Yapı market Malzeme SatışıCati Ustasi Şehir içi Nakliye Taşıma Beton kırma duvar kırım Beton kırım Duvar kırma web development Oto Araç Çekici Badana Boyacı Ustası Reklam Uzmanı Web Designerpixel media